Stap samen met mij de natuur in

De hieronder aangeboden activiteiten zijn op maat en op aanvraag.

Neem contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden, of kijk Op de agenda.


Fietsen of wandelen

Samen met André de natuur in

Exclusief met André de natuur in

Een beleving voor de echte liefhebber die meer wil weten over het ontstaan van ons landschap, de cultuurhistorie, het natuur- en of wildbeheer en de flora en fauna. Dit is een beleving voor de liefhebbers die graag onder mijn deskundige begeleiding de natuur in willen gaan. We gaan dan wandelend of fietsend, jij mag kiezen, het landschap ontdekken en stoppen op een aantal heel bijzondere plaatsen of bij spontane ontmoetingen met wilde dieren. Om een datum af te spreken, neem dan contact met mij op.

 

Extra opties

  • Schilderen voor Picasso’s en dummies. Natuur- en wildschilder Dirk Verheij neemt je stap voor stap mee in deze workshop naar een prachtig resultaat dat je na afloop mee naar huis mag nemen.
  • Bosontbijt, -brunch of -lunch. Natuur maakt hongerig. Wij kunnen een gezond ontbijt of een overheerlijke brunch of lunch verzorgen.
  • Feestje te vieren of bedrijfsuitje. Kleine groepen (max. 15 personen) kunnen wij ontvangen op ons eigen outdoor terrein rond onze boskeet 'Keet Bush'.

Lezingen  

Op zoek naar een inspirerende lezing of spreker?

Graag kom ik op een door jou gewenste (online) bijeenkomst om een lezing te verzorgen over elk onderwerp uit de natuur. Natuur weet niet alleen te boeien en is prachtig om naar te kijken, natuur kan ons ook ontzettend veel leren. 

 

Als voorbeeld kan ik een boeiende lezing over de wolf en maatschappij verzorgen. Daarin vertel ik over hoe de wolven door de eeuwen heen weten te overleven. Aan de hand van mooi beeldmateriaal word je meegenomen in het leven van de wolf in Nederland.

Maar ook vertel ik graag meer over reptielen en amfibieën of over de Noord-Veluwe waarin een mix van natuur- en cultuurhistorische waarden aan bod komen. Een boeiend verhaal over hoe de mens het landschap heeft vormgegeven en hoe de natuur zich daaraan heeft aangepast. Kijk voor de overige lezingen, presentaties hier.


'Heisessie' 

De natuur is een onuitputtelijke inspiratiebron, een basis voor technologische ontwikkelingen en is een prachtig voorbeeld voor natuurlijk leiderschap. Mist er nog iemand op jullie heidag (heide dag, heisessie, heidagen)? Iemand met een inspirerend verhaal tijdens een lezing over bijvoorbeeld effectief leiderschap in een wolvenroedel en hoe wij daarvan kunnen leren. Of die inspirerende gids die jullie meeneemt tijdens een wandeling en je laat omdenken of je gegarandeerd een andere kijk geeft op de wereld om ons heen? Ik kom graag mijn bijdragen leveren aan een onvergetelijke heisessie of andersoortig evenement.


Cursusaanbod

Neem deel aan een van mijn vele mini-cursussen bestaande uit een avond theorie en en een ochtend praktijk. 

Een greep uit het aanbod. 

  • Wolven in Nederland
  • Reptielen
  • Amfibieën 
  • Bos- & Natuurbeheer
  • Beheer van wilde dieren
  • Landschap lezen in 4 stappen

Wildlife docent / assessor

Tijdens mijn loopbaan in de natuurbescherming maakte ik steeds vaker uitstapjes naar het onderwijs. Enige jaren geleden nam ik het besluit om mijn opgedane kennis en ervaring definitief binnen het onderwijs vorm te gaan geven. Op Aeres MBO in Almere ben ik binnen de studierichting 'Toegepaste Biologie' wildlife docent. Wekelijks trek ik samen met de studenten de natuur in om hen klaar te stomen voor een baan of vervolgstudie in het groene of blauwe domein.

Naast wildlife docent ben ik ook gecertificeerd assessor beroepsproeve. Dat is een praktisch examen waarbij de student een complexe beroepsopdracht uitvoert en ik zal deze als assessor vakkundig beoordelen.

Mij ook uitnodigen als (gast)docent? Ik kom graag langs om mijn kennis te delen!


Voice-over / stemacteur

Ben je op zoek naar een passende Nederlandse voice-over / stemacteur voor videoproducties, podcasts, commercials, (natuur)documentaires of luisterboeken.

Ik laat daarvoor graag mijn stem horen.

 

Luister bijvoorbeeld eens naar de volgende Podcast:

Puur Natuur: André Donker over de Marker Wadden

Of luister naar het interview op radio 1 over de wolf:

De nacht van...