Op de agenda


NIEUW! Vroege vogeltochten in Het Eperholt

 

In samenwerking met restaurant De Ossenstal dat midden in het prachtige Eperholt ligt hebben wij een prachtige natuurbeleving samengesteld op 15, 22 of 29 juni 2021.

 

Wil jij meer te weten komen over het ontstaan van het Noord-Veluwse landschap, de cultuurhistorie en de flora en fauna van deze mooie omgeving? Onze meest ervaren natuurgidsen nemen je mee door het prachtige gebied rond De Ossenstal tijdens een exclusieve Vroege Vogeltocht op 15, 22 of 29 juni. 

 

Deze wandeltocht is een anderhalf uur durende beleving voor de échte natuurliefhebber. De tocht zal starten om 8.30 uur op de parkeerplaats van restaurant De Ossenstal. Samen met onze natuurgids trek je erop uit om vervolgens weer te eindigen bij De Ossenstal. Je sluit de ochtend af met een kop koffie en een punt appelgebak in het restaurant, of bij mooi weer op het terras natuurlijk. 

 

Voor deze wandeltocht, inclusief koffie en appelgebak, betaal je slechts € 15,00 per persoon. Lijkt het jou leuk om samen met een klein groepje op pad te gaan? Aarzel dan niet en meld je snel aan, er zijn namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@ossenstal.nl met daarin je gegevens, de datum waarop je mee wil doen en het aantal personen dat meeloopt. Vol is vol ;)!


Eten wat de pot schaft” bij de boswachter en zijn vrouw.  

19 juni 2021 (volgeboekt), 24 juni 2021, 26 juni 2021

Ook zin in dit arrangement, maar liever een andere dag? Neem contact met ons op, dan kiezen we samen een datum.

 

Een heerlijk bosdiner voor maximaal twee, klaargemaakt buiten en boven het kampvuur of uit de houtoven. André en zijn vrouw bereiden dit gezellige bosdiner buiten rond de boskeet 'Keet Bush', waar je aan je voeten de zoemende insecten kunt bekijken, achterover in je stoel naar de vogels kunt luisteren of naar de verhalen van de boswachter, want André heeft een hoop te vertellen. We nuttigen het bosdiner buiten met bord op schoot en als het regent of koud is eten we in de boskeet bij het brandende haardvuur. Na ons bosdiner springen we op de fiets voor een mooie bostour, waarbij we hopelijk wild spotten. Heb je geen fiets? Geen punt, deze kunnen we voor je huren.

Duur: ongeveer 3 ½ uur

Kosten: € 95,- p/p

Opgave: via contact

 

Uiteraard zijn deze tochten conform RIVM-richtlijnen


Vooraankondiging Lezing over de wolf

 

In het najaar zal deze boeiende lezing gegeven worden door André Donker in restaurant De Ossenstal.

Hij verteld over hoe de wolven door de eeuwen heen weten te overleven. Aan de hand van mooi beeldmateriaal word je meegenomen in het leven van de wolf in Nederland.


Vooraankondiging excursie Burlende herten

In het najaar begint de bronst. Een prachtige en mystieke ervaring om mee te maken!

Vanaf de derde week van september kan je weer bijna dagelijks mee, op de fiets, luisteren naar de burlende herten op de Noord-Veluwe.

We zijn ca. 1,5 uur onderweg. Geen eigen fiets? Geen punt, deze kun je bij ons huren. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op via contact