Op de agenda


Burlende herten – bronst beleving – bronst fietstocht

 

In het najaar begint de bronst. Een prachtige en mystieke ervaring om mee te maken!

Vanaf de derde week van september kan je weer bijna dagelijks met mij mee om te luisteren naar de burlende herten op de Noord-Veluwe. Ik neem je fietsend mee op een van deze kijk- en vooral luisterbelevenissen en we gaan samen op zoek naar de burlende herten.

 

We starten deze bronsttocht met het laatste avondlicht rond 18.00/18.30 uur en komen terug in het pikkedonker. De start is vanuit de omgeving Emst. Na ontvangst bij ‘Keet bush’ met een kopje koffie/thee starten we onze bronst beleving op de fiets. We zijn ca 1,5 uur onderweg met de fiets en bij terugkomst staat er een ‘burreltje’ klaar.

 

Deze fietstocht gaat deels ‘offroad’ (over zandpaden) en is niet geschikt voor jonge kinderen, daarom is de minimumleeftijd 16 jaar.

Dit evenement vindt plaats tijdens de hoog bronst-periode van de edelherten. De natuur is mooi, maar ook grillig waardoor wij geen 100% (wild)garantie kunnen geven. Desondanks gaan wij ervan uit dat je een hele mooie bronst beleving gaat meemaken.

 

Heb je interesse, geef je dan snel op via onderstaande button, want vol is vol. Je ontvangt na opgave via de mail de exacte locatie, starttijd en betalingsgegevens.


Lezingen

 

De Noord-Veluwe - Op aanvraag

André neemt je mee in een mix van natuur- en cultuurhistorische waarden over de Noord-Veluwe. Een boeiend verhaal over hoe de mens het landschap heeft vormgegeven en hoe de natuur zich daaraan heeft aangepast.

 

 

Reptielen en amfibieën - Op aanvraag

André heeft zich gespecialiseerd in deze bijzondere dieren en kan er zeer boeiend over vertellen! Op deze avond leren deelnemers hoe je de verschillende soorten reptielen en amfibieën kunt vinden en hoe je ze herkent.

 

 

 

Wolven in Nederland - Op aanvraag

Aan de hand van mooi beeldmateriaal wordt je meegenomen in het leven van de wolven in ons land. André vertelt in een objectief verhaal hoe de wolven door de eeuwen heen hebben weten te overleven in Europa en nu weer terug zijn in Nederland.


Eten wat de pot schaft”

bij de boswachter en zijn vrouw 

 

Een heerlijk bosdiner voor maximaal twee, klaargemaakt buiten en boven het kampvuur of uit de houtoven. André en zijn vrouw bereiden dit gezellige bosdiner buiten rond de boskeet 'Keet Bush', waar je aan je voeten de zoemende insecten kunt bekijken, achterover in je stoel naar de vogels kunt luisteren of naar de verhalen van de boswachter, want André heeft een hoop te vertellen. We nuttigen het bosdiner buiten met bord op schoot en als het regent of koud is eten we in de boskeet bij het brandende haardvuur. Na ons bosdiner springen we op de fiets voor een mooie bostour, waarbij we hopelijk wild spotten. Heb je geen fiets? Geen punt, deze kunnen we voor je huren.

 

Wanneer: datum op verzoek, stuur ons een berichtje, dan kiezen we samen een datum.

Duur: ongeveer 3 ½ uur

Kosten: € 95,- p/p (excl. fietsenhuur)

Opgave: via contact

 

Aan tafel! klik op de foto:


bronstexcursie bronsttijd bronstwandeling bronstroute bronstbeleving burlen hertenbronst