Op de agenda


Keet Bush ontbijt 

 

Fietsen met de boswachter, genieten met een grote glimlach van en met moeder natuur en daarna ontbijten in boskeet 'Keet Bush'.

Toch niet zo'n vroege vogel? Brunchen of lunchen kan natuurlijk ook.

 

Wanneer: datum op verzoek, stuur ons een berichtje, dan kiezen we samen een datum.

Duur: ongeveer 3 uur

Kosten: € 59,50,- p/p (excl. fietsenhuur)

Aantal: vanaf min. 3 tot maximaal 6 personen

Opgave: via contact


Lezing:

Wolf en Maatschappij

 

Het is misschien op dit moment het meest besproken onderwerp in de media; de wolf. Voor- en tegenstanders vliegen elkaar in de haren. Wil je meer te weten komen over de wolf?

Ik geef een boeiende lezing waarin ik vertel over hoe de wolven door de eeuwen heen hebben weten te overleven en uiteindelijk weer in ons land gevestigd zijn.

Hoe zat het in vroegere tijden met de wolven, hoe is de wet- en regelgeving omtrent de wolf, hoe jagen ze nou eigenlijk en waar komen ze nu vandaan? Allerlei vragen die aan bod zullen komen.

Aan de hand van mooi beeldmateriaal word je meegenomen in het leven van de wolf in Europa én in Nederland.

Op een objectieve wijze neem ik je mee in het boeiende verhaal over ‘Wolven in Nederland’.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je dat ik de lezing kom vertellen, neem dan contact met mij op en we bespreken de mogelijkheden.

The Wolf and Fox Hunt van Rubens in het Metropolitan Museum of Art


Overige lezingen

Over divers uiteenlopende (natuur)onderwerpen kan ik lezingen komen geven. Vind je het leuk als ik een boekpresentatie kom geven over mijn nieuwe boek, of heb je altijd al alles willen weten over de das? Of hoe zit het met de natuur- & cultuurgeschiedenis in een bepaald gebied? Ik kom er graag een boeiend verhaal over vertellen. Neem contact met mij op en we bespreken wat mogelijk is.

 

Enkele voorbeelden:

De Noord-Veluwe

Ik neem je mee in een mix van natuur- en cultuurhistorische waarden over de Noord-Veluwe. Een boeiend verhaal over hoe de mens het landschap heeft vormgegeven en hoe de natuur zich daaraan heeft aangepast.

De Gouden Driehoek

Een presentatie over de natuur in Zuid-west Drenthe en de Kop van Overijssel. Het Drents-Friese-Wold, Dwingelderveld en Weerribben-Wieden, prachtige natuurgebieden!

The big five / Grote Vijf van Nederland

We gaan digitaal op zoek naar deze prachtige dieren in Nederland. Spot deze grote vijf op het beeldscherm achter mij en ik vertel je er alles over.

Reptielen en amfibieën

Ik heb mij gespecialiseerd in deze bijzondere dieren en kan er zeer boeiend over vertellen! Bij deze lezing leer je niet allen hoe ze leven, maar ook hoe je de verschillende soorten reptielen en amfibieën kunt vinden en hoe je ze herkent.

Ratten & muizen

Een korte lezing over verantwoord beheersbaar houden van deze (plaag)dieren, die een belangrijke schakel vormen als voedseldieren in ons ecosysteem.


Eten wat de pot schaft”

bij de boswachter en zijn vrouw 

 

Een heerlijk bosdiner voor maximaal twee, klaargemaakt buiten en boven het kampvuur of uit de houtoven. André en zijn vrouw bereiden dit gezellige bosdiner buiten rond de boskeet 'Keet Bush', waar je aan je voeten de zoemende insecten kunt bekijken, achterover in je stoel naar de vogels kunt luisteren of naar de verhalen van de boswachter, want André heeft een hoop te vertellen. We nuttigen het bosdiner buiten met bord op schoot en als het regent of koud is eten we in de boskeet bij het brandende haardvuur. Na ons bosdiner springen we op de fiets voor een mooie bostour, waarbij we hopelijk wild spotten. Heb je geen fiets? Geen punt, deze kunnen we voor je huren.

 

Wanneer: datum op verzoek, stuur ons een berichtje, dan kiezen we samen een datum.

Duur: ongeveer 3 ½ uur

Kosten: € 95,- p/p (excl. fietsenhuur)

Opgave: via contact

 

Aan tafel! klik op de foto:


In het najaar begint de bronst. Een prachtige en mystieke ervaring om mee te maken!

Vanaf de derde week van september kan je weer bijna dagelijks met mij mee om te luisteren naar de burlende herten op de Noord-Veluwe. Ook de bosuilen en soms zelfs de wolven laten van zich horen.

Ik neem je fietsend mee op een van deze kijk- en vooral luisterbelevenissen en we gaan samen op zoek naar de burlende herten. 

We starten deze bronsttocht met het laatste avondlicht rond 18.00/18.30 uur en komen terug in het pikkedonker. De start is vanuit de omgeving Emst. Na ontvangst bij ‘Keet bush’ met een kopje koffie/thee starten we onze bronst beleving op de fiets. We zijn ca 1,5 uur onderweg met de fiets en bij terugkomst staat er een ‘burreltje’ klaar. Het hele evenement duurt in totaal ca. 3 uur.

Deze fietstocht gaat deels ‘offroad’ (over zandpaden) en is niet geschikt voor jonge kinderen, daarom is de minimumleeftijd 16 jaar.

Dit evenement vindt plaats tijdens de hoog bronst-periode van de edelherten. De natuur is mooi, maar ook grillig waardoor wij geen 100% (wild)garantie kunnen geven. Desondanks gaan wij ervan uit dat je een hele mooie bronst beleving gaat meemaken.

Begin september staat het formulier om je aan te kunnen melden op deze pagina online. Wil je dat wij je op de hoogte houden zodra het formulier op de site open staat, geef dan je e-mailadres door (klik op de groene link).