Op de agenda


Uitgelicht:

 

Midwintertocht 22 december 2021

Nu de meeste dieren een dikke winterjas aan hebben of in winterslaap zijn vliegen er ineens rond het vriespunt vlinders in het bos. Hoe doen deze dat zonder te bevriezen? Wat is het verschil in winterslaap en winterrust en als ons klimaat gaat opwarmen passen dieren en planten zich dan aan?
Ik vertel je er alles over tijdens deze wandeling door het prachtige Eperholt bij Epe.

Deze wandeling is van 15.00 tot 17.00 uur.

Aansluitend is er een 3-gangenmenu in de Ossenstal.

Voor meer informatie of aanmelden: kijk op de website van De Ossenstal.

 


Lezingen

 

Marker Wadden - 16 februari 2022

André Donker heeft bijgedragen aan het grootste natuurherstelproject van Europa en zal je meenemen in deze boeiende lezing van tekentafel tot de eerste bezoekers die voet aan wal zetten op de Marker Wadden.

 

 

 

Reptielen en amfibieën - 2 maart 2022

André Donker heeft zich gespecialiseerd in deze bijzondere dieren en kan er zeer boeiend over vertellen! Op deze avond leren deelnemers hoe je de verschillende soorten reptielen en amfibieën kunt vinden en hoe je ze herkent.

 

Voor meer informatie of aanmelden: kijk op de website van De Ossenstal.


Eten wat de pot schaft”

bij de boswachter en zijn vrouw 

 

Een heerlijk bosdiner voor maximaal twee, klaargemaakt buiten en boven het kampvuur of uit de houtoven. André en zijn vrouw bereiden dit gezellige bosdiner buiten rond de boskeet 'Keet Bush', waar je aan je voeten de zoemende insecten kunt bekijken, achterover in je stoel naar de vogels kunt luisteren of naar de verhalen van de boswachter, want André heeft een hoop te vertellen. We nuttigen het bosdiner buiten met bord op schoot en als het regent of koud is eten we in de boskeet bij het brandende haardvuur. Na ons bosdiner springen we op de fiets voor een mooie bostour, waarbij we hopelijk wild spotten. Heb je geen fiets? Geen punt, deze kunnen we voor je huren.

 

Wanneer: datum op verzoek, stuur ons een berichtje, dan kiezen we samen een datum.

Duur: ongeveer 3 ½ uur

Kosten: € 95,- p/p (excl. fietsenhuur)

Opgave: via contact

 

Aan tafel! klik op de foto:


Vroege vogeltochten in Het Eperholt

 

In samenwerking met restaurant De Ossenstal dat midden in het prachtige Eperholt ligt hebben wij een prachtige natuurbeleving samengesteld. Wandeltochten inclusief koffie en appelgebak na afloop.

 

Wil jij meer te weten komen over het ontstaan van het Noord-Veluwse landschap, de cultuurhistorie en de flora en fauna van deze mooie omgeving? Onze meest ervaren natuurgidsen nemen je mee door het prachtige gebied rond De Ossenstal tijdens een exclusieve Vroege Vogeltocht. 

2021

  • 9 december: Winter
  • 22 december: Midwintertocht

2022

  • 13 januari: Eperholt 
  • 10 februari: Dieren in de winter
  • 10 maart: Ontwaken uit de winterslaap
  • 14 april: Nestelen van de vogels
  • 12 mei: Jong grut in het Eperholt
  • 9 juni: Natuurfotografie

 

Lijkt het jou leuk om samen met een klein groepje op pad te gaan? Aarzel dan niet en meld je snel aan, er zijn namelijk maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Voor meer informatie of aanmelden: kijk op de website van De Ossenstal.